Συχνές Ερωτήσεις

Πώς να εγγραφείτε;
Επιλέξτε το σύνδεσμο Εγγραφή στο επάνω μέρος οποιασδήποτε σελίδας Gcpillows. Ακολουθήστε τις εύχρηστες οδηγίες βήμα προς βήμα στη σελίδα εγγραφής για να δημιουργήσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε τη διεύθυνση email σας ως όνομα χρήστη, είναι πιο εύκολο να το θυμάστε. Βεβαιωθείτε ότι ο κωδικός πρόσβασής σας είναι τουλάχιστον 6 χαρακτήρες. Αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Πώς μπορώ να αγοράσω ένα αντικείμενο αφού το προσθέσω στη λίστα επιθυμιών μου;
Ελέγξτε τα αντικείμενα που θέλετε να αγοράσετε, μετά κάντε κλικ στην Προσθήκη στην τσάντα αγορών και μετά κάντε κλικ στην Τσάντα αγορών για πληρωμή.

Μπορώ να αλλάξω ή να ακυρώσω την παραγγελία μου μετά την υποβολή της;
Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κάνουμε οποιεσδήποτε αλλαγές μετά την παραγγελία και στόχος μας είναι να επεξεργαστούμε και να αποστείλουμε την παραγγελία σας το συντομότερο δυνατό. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα γίνουν αλλαγές πριν από την επεξεργασία και την αποστολή! Οι παρακολουθούμενες παραγγελίες δεν μπορούν να αλλάξουν μετά την αποστολή. Επικοινωνήστε και η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να σας βοηθήσει!

Θέλω να κάνω μια μεγάλη παραγγελία, αλλά δυσκολεύομαι. Γιατί;
Οι παραγγελίες στο Gcpillows ενδέχεται να έχουν περιορισμένες ποσότητες σε ορισμένα είδη. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πραγματοποίηση μιας μεγάλης παραγγελίας, επικοινωνήστε μαζί μας και η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να σας βοηθήσει! .

Τι μεταφορέα χρησιμοποιείτε;
Στέλνουμε παραγγελίες από DHL, FedEx, FedEx, EMS, Ταχυδρομείο, ο τρόπος αποστολής καθορίζεται σύμφωνα με τη διεύθυνση παραγγελίας.

Τι είναι μια διαιρεμένη αποστολή;
Εάν η παραγγελία σας περιέχει πολλά είδη, μπορεί να χωριστεί σε πολλές αποστολές και να αποσταλεί σε διαφορετικές ώρες. Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις αποστολής για κάθε πακέτο που αποστέλλεται ξεχωριστά. Εάν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, επικοινωνήστε και η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να σας βοηθήσει!

Πότε θα παραδοθεί η παραγγελία μου;
Ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης είναι 5-12 εργάσιμες ημέρες μετά την αποστολή. Ο χρόνος παράδοσης θα επηρεαστεί από παράγοντες τρίτων όπως ο καιρός, οι πτήσεις, οι απεργίες, οι αργίες κ.λπ. Οι περισσότερες αποστολές μας παραδίδονται στην ώρα τους.

Ποια είναι η πολιτική επιστροφής σας;
Σας προσφέρουμε μια πολιτική επιστροφής και ανταλλαγής 30 ημερών, που σημαίνει ότι έχετε 30 ημέρες για να ζητήσετε επιστροφή ή αλλαγή μετά την παραλαβή του αντικειμένου.

Ποιους τρόπους πληρωμής δέχεστε;
Δεχόμαστε Visa, MasterCard, PayPal και άλλα. Θα προσθέσουμε περισσότερους τρόπους πληρωμής.

Πόσο είναι η αποστολή;
Γενικά, το συνολικό κόστος αποστολής θα εξαρτηθεί από τους ακόλουθους παράγοντες:
Η μέθοδος αποστολής που επιλέγετε (προσφέρουμε ταχεία αποστολή), τη χώρα προορισμού στην οποία θα μεταβεί το πακέτο, τον αριθμό των ειδών που παραγγείλατε και το συνολικό βάρος και μήκος του πακέτου.
Η συμβουλή μας είναι να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, να προσθέσετε αντικείμενα στο καλάθι σας και να ελέγξετε τα έξοδα αποστολής που θα υπολογιστούν και θα εμφανιστούν αυτόματα.

Πότε θα λάβω επιστροφή χρημάτων για την παραγγελία μου;
Θα επεξεργαστούμε την επιστροφή χρημάτων σας εντός περίπου 5 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή της επιστροφής σας. Οι ώρες των διακοπών ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τους διαφορετικούς τρόπους πληρωμής. Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία της επιστροφής χρημάτων σας, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο πληρωμών σας για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.