διανομή

Επεξεργασία παραγγελίας
Οι παραγγελίες χρειάζονται συνήθως 1 - 2 εργάσιμες ημέρες για να επεξεργαστούν και να φύγουν από την αποθήκη μας. Οι χρόνοι επεξεργασίας δεν λαμβάνουν υπόψη τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες. Οι παραγγελίες διεκπεραιώνονται με τη σειρά που παραλαμβάνονται.

μέθοδος αλληλογραφίας
Προσφέρουμε μια ποικιλία επιλογών αποστολής που μπορείτε να επιλέξετε κατά το ταμείο. Χρησιμοποιούμε DHL, UPS, FedEx, EMS, Post Office για την αποστολή. Ο τρόπος αποστολής συνήθως εξαρτάται από το βάρος και τη διεύθυνση της παραγγελίας σας.

Τα έξοδα αποστολής ποικίλλουν ανάλογα με το βάρος του πακέτου, τη διεύθυνση αποστολής και τη μέθοδο αποστολής. Η επεξεργασία της παραγγελίας διαρκεί 1 - 2 εργάσιμες ημέρες.
Ο συνολικός χρόνος παράδοσης διαρκεί συνήθως 5 - 12 εργάσιμες ημέρες (ανάλογα με τη μέθοδο αποστολής). Οι χρόνοι αποστολής υπολογίζονται, ξεκινώντας από την ημερομηνία αποστολής, όχι από την ημερομηνία παραγγελίας, και ενδέχεται να διαρκέσουν περισσότερο από το αναμενόμενο λόγω μη έγκυρων διευθύνσεων, διαδικασιών εκτελωνισμού ή άλλων λόγων. Οι απομακρυσμένες τοποθεσίες ενδέχεται να απαιτούν επιπλέον χρόνο παράδοσης.

Πώς μπορώ να παρακολουθήσω την αποστολή μου;
Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της αποστολής σας επισκεπτόμενοι τη σελίδα παραγγελίας μας ή ελέγχοντας τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνετε. Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να χρειαστούν έως και 48 ώρες για να λάβει το πακέτο ενημέρωση κατάστασης παράδοσης.

Τι θα συμβεί αν δεν λάβω ποτέ την παραγγελία μου;
Εάν η παραγγελία σας έχει περάσει την εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης και δεν έχει φτάσει, σας συνιστούμε να παρακολουθείτε την παραγγελία σας στο Κέντρο Παραγγελιών για να μάθετε την πιο πρόσφατη κατάσταση του πακέτου σας. Ή στείλτε ένα email για να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών μας και η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών θα σας βοηθήσει να απαντήσετε το συντομότερο δυνατό.

Εάν η παραγγελία σας έχει επισημανθεί ως παραδοθείσα αλλά δεν έχει φτάσει, σας συνιστούμε να περιμένετε 48 ώρες πριν επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών. Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε λάβει το πακέτο μετά από 48 ώρες, επικοινωνήστε μαζί μας.

Μπορώ να αλλάξω τα στοιχεία αποστολής μου;
Η ομάδα μας θα επεξεργαστεί την παραγγελία μόλις την παραλάβει. Επομένως, δεν μπορούμε να αλλάξουμε πληροφορίες αποστολής, όπως διεύθυνση, πληρωμή και τρόπο αποστολής.

Γιατί η παραγγελία μου χωρίζεται σε πολλαπλά πακέτα;
Οι περισσότερες παραγγελίες με πολλά είδη θα χωριστούν σε πολλά πακέτα και θα σας στείλουμε email με πλήρεις πληροφορίες για το πακέτο.

Θέλουμε να λάβετε την παραγγελία σας γρήγορα, γι' αυτό ελέγξτε ξανά τη διεύθυνση παράδοσης για να βεβαιωθείτε ότι είναι σωστή. Είναι δική σας ευθύνη να εξασφαλίσετε τη σωστή διεύθυνση.

Σημείωση: Κατά τη διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων, έντονων καιρικών φαινομένων, απεργιών, κυκλοφοριακής συμφόρησης, Χριστουγέννων και άλλων μεγάλων εορτών, ο χρόνος επεξεργασίας της παραγγελίας και ο χρόνος παράδοσης θα αλλάξουν. Η παράδοση των παραγγελιών μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.